VELKOMMEN TIL LOCTITES SPØRSMÅL OG SVAR

Klikk på linkene nedenfor for å se svarene på ofte stilte spørsmål. Hvis du ikke finner det du leter etter, kontakt Loctite direkte for ekspertråd.

Hva er Superlim?

Superlim er et enkeltkomponentslim som er perfekt for små reparasjoner som skal fikses umiddelbart. Hovedingrediensen i superlim er cyanocrylate, en løsemiddelfri akrylbase som skaper et umiddelbart sterkt feste mellom forskjellige materialer.

Hvorfor kan superlim brukes på nesten alt?

Det finnes fukt i luften rundt oss. Derfor trenger de fleste emner et tynt fuktlag på overflaten. Når superlim kommer i kontakt med overflaten, skapes en langt, sterkt kjemisk kjede som binder de to overflatene sammen nesten umiddelbart når de to delene presse sammen.

Hva er forskjellen mellom vanlig super lim og Superlim Gel?

Loctite Super Glue kan deles inn i to grupper, de som er flytende, neste som vann og de som er mer tyktflytende, en gel. De som er mer tyktflytende er Loctite Super Glue Power Flex og Power Easy. Disse superlimene passer perfekt for vertikal påføring og for porøse overflater. Alle typene superlim er sterke og gir en holdbar limfuge. Begge typene superlim tørker raskt (Power Easy har en litt lengre tørke tid for å gi deg tid til å posisjonere det du skal lime bedre, før det tørker).

Hvilken metode er best for å løsne korken på en limflaske?

  1. La limflasken ligge i varmt vann i 1 minutt.
  2. Sitter den fortsatt fast, tørker du rundt korken med acetonholdig neglelakkfjerner.

Hvordan kan fleksible materialer limes sammen?

Bruk Loctites avanserte fleksible lim, Loctite Super Glue Power Flex eller Loctite Super Glue Power Flex Controll. Du kan også bruker Loctite Power Glue Repair Extrem, men dette er ikke et superlim og bruker derfor litt lenger tid før det fester, og sitter skikkelig fast. Alle sidde limene inneholder gummipartikler for fleksible og porøse materialer.

Hvordan virker lim?

De fleste overflater er ikke jevne selv som det ser slik ut. Limet fyller tomrommet og skaper en bro mellom de to overflatene.

Hvordan oppbevarer man best lim slik at det er friskt og klar til bruk?

  1. Etter bruk tørker du at tuppen umiddelbart med en fuktig klut eller papir, sett korken på ordentlig.
  2. Oppbevar limtuben, eller flasken stående på et tørt og kjølig sted.

Hva er superlim lagd av?

Cyanoacrylate - en akrylbase som skaper en kjede mellom de to materialene når det kommer i kontakt med fukt på overflaten.

Hvordan kan porøse eller absorberende materialer limes sammen?

Loctites dryppfrie gel og fleksible superlim er perfekt for å lime porøse materialer sammen, som for eksempel tre, papir, skinn og tøy/stoff.

Hvor mye lim skal jeg bruke?

Den vanlige regelen er en dråpe per kvadrattomme, eller akkurat nok til å dekke området når de trykkes sammen. Du skal bare påføre limet på den ENE overflaten som skal limes. Lite kan utgjøre mye – for mye lim gjør det vannskligere for limet å feste skikkelig.

Hvordan skal overflatene behandles før liming?

  1. Overflatene skal være rene og tørre, er det veldig møkkete vask med såpevann og la det røkte helt før du begynner å lime.
  2. Puss overflaten lett med et fint sandpapir for å rubbe overflaten for bedre feste.

Hvorfor finnes superlimet i ulike tuber og flasker?

Loctite har mange ulike superlim og vi har valgt ulike forpakninger for å dekke de aller fleste behov ved påføring av limet.

Tube: Dette gir en universell påføring som passer til de fleste materialer som skal limes. Loctite Super Glue Universal, Power Flex, Glass, Plastic og Power Easy kommer i tube.

Control: Brukervennlig liten flaske som har myke felter på siden du kan trykke på for å få ut limet. Dette gir en maksimal kontroll over lim mengden som kommer ut. Loctite Super Glue Controll og Power Flex Controll levers i disse flaskene.

Brush: Vi har laget en liten flaske med en innebygd pensel i korken for å gi en enkel påføring over større ujevne overflater, det produktet heter Loctite Super Glue Brush On.

Precision: Dette er en liten flaske med ekstra langt munnstykke for nøyaktig påføring på områder det kan være vanskelig å komme til på. Loctite Super Glue Precision finnes i to utgaver, en flaske med 5g og en ny Loctite Super Glue Precison Max som er en litt større flaske med 10g lim.