LOCTITE HISTORIE
Historien hittil

I mer enn 50 år har Loctite utmerket seg som verdensleder når det gjelder pålitelige limløsninger. Vårt teknisk avanserte produktsortiment selges i mer enn 80 land verden over og utmerker seg for usedvanlig hurtighet, styrke, holdbarhet og brukervennlighet.

Forbrukere verden over setter sin lit til Loctite når det gjelder å finne raske, sterke og holdbare løsninger for sine limejobber. Vårt kontinuerlige engasjement på områdene forbrukerforskning og innovative teknologier gjør at vi fortsatt er verdens ledende limmerke.

2016

Lansering av den innovative Loctite Perfect Pen: endelig en super lim anordning i form av en penn som tillater ren, presis og lett å dosere applikasjon.

 

Nylansering av komplett serie med superlim: Ny design og ny flytende formel – nå resistent mot vann, støt og temperaturer (fra -50 °C opptil 120 °C)!

2014

Relansering av superlimet Power Flex. Det sterke og fleksible superlimet er tilbake på scenen med et enda sterkere visuelt virkemiddel: Den hengende mannen henger nå opp ned fra en fleksibel trampoline!

2012 

Ny design og relansering av varemerke: Loctites flytende superlim blir oppgradert til en vannbestandig og oppvaskmaskinsikker formel som oppfyller D3 teknisk standard i henhold til DIN EN 204

2010

Lansering av Loctite Power Easy med lengre herdetid som tillater reposisjonering og justering.

2008

Det første fleksible superlimet blir lansert: Loctite Power Flex

2006

Relansering av Loctite Liquid Super Glue-serien med en støtbestandig formel.

1997

Den tyske produsenten Henkel kjøper Loctite Corporation.

 

 

1975

Loctite markedsførte superlim som et stoff som ikke bare hjalp industrien, men som også kunne brukes i private hjem.

 

1968

Loctite Corporation entrer kjøretøy markedet og forhindrer motorviberinger fra å løsne festene.

1960

Innen 1960 hadde salget oversteget 1 million dollar. Loctite utviklet sin første markedsføringsstrategi "Vi selger ikke bare en limflaske, vi selger et system", som fokuserte på Loctites rolle i opprettholdelse og forbedring av levetiden til industrimaskiner.

På begynnelsen av 60-tallet oppdaget forskere cyanoakrylat som ble utviklet under Loctite-merket. Denne banebrytende akrylbasen, som vi nå kjenner som superlim, herdet umiddelbart i romtemperatur og kunne brukes på de aller fleste overflater og materialer.

1953

I alle maskinerier, og fremdeles den dag i dag, har friksjon være årsaken til slitasje, bolter som løsner og skaper lekkasje. Situasjonen har lenge vært akseptert som et uløselig problem helt frem til far og sønn-kjemistene Dr. Vernon Krieble og Robert Krieble fant opp et anaerobisk festemiddel i laboratoriet på Trinity College, Connecticut, USA.

Dette unike stoffet herdet uten tilgang på luft, og når man påførte det på muttere og bolter, fylte det tomrommet imellom og hold alt på plass. Så snart produktet ble utviklet for det kommersielle markedet, etablerte Krieble selskapet American Sealants.